Logo Martini's Bar Pardubice
Vítejte v Martini's baru
  • Termíny barmanských kurzů

BARMANSKÝ kurz CLASSIC 1

  • Poděbrady
  • NENÍ VOLNÝ TERMÍN
  • Nová Paka
  • Žatec

BARMANSKO/BARISTICKÝ KURZ CLASSIC 2

  • Pardubice

BARISTICKÝ kurz CLASSIC 1

  • Žatec
  • Kolín
  • Kolín
  • NENÍ VOLNÝ TERMÍN
  • Kutná Hora ???

ZÁKLADNÍ BARMANSKÝ kurz CBA

  • Poděbrady
  • Turnov
  • NENÍ VOLNÝ TERMÍN
  • Nová Paka
  • Olomouc
Stažení kurzu v PDF

LHŠ Pardubice (projekt EU)

Zvlášť pro letošní prváky šlo většinou o nové informace, proto není divu, že jejich reakce byly tak nadšené:

Nikola Pocisková popsala organizaci výuky: „Každý den měl určitou strukturu. Jeho první polovina byla věnována teorii, druhá praxi.“ A zvlášť vykreslila průběh nácviku praktických dovedností: „Nejdříve jsme všichni zaujatě pozorovali lektora a sledovali, co do drinků přidává a jak je míchá. Teprve potom nám bylo dovoleno vyzkoušet všechno na vlastní kůži.“ Pánové se zaměřili spíš na zajímavá fakta, se kterými se v průběhu kurzu setkali. Adam Ertel byl například velmi udiven: „Nikdy mě nenapadlo, že slovo cocktail vzniklo v Americe a ještě k tomu na kohoutích zápasech.“David Boudyš zase ocenil informace o postupech výroby alkoholu: „Velice mě zaujala informace, že český rum se vyrábí z bramborového škrobu a dochucuje se karamelem, zatímco dovozový je z cukrové třtiny.“ Honza Lagron kladl naopak důraz na příklady z praxe: „Dozvěděli jsme se řadu zajímavých praktických rad, například už víme,  co vše musí být na barovém pultu nebo jak vypadá barový lístek.“ Bohaté zkušenosti pana lektora i jeho schopnost přiblížit co možná nejpříjemnější formou všechny nutné informace zdůraznili Marek Kacafírek„Pan Smolný nám vše srozumitelně vysvětlil a snažil se nám pomoci i se zapamatováním pro nás nových informací, a také proto jsme nakonec v testu všichni uspěli.“ aOndra Horák„Vzhledem k tomu, že ve škole navštěvuji nepovinný barmanský kroužek, jsem byl rád, že jsem viděl v akci dalšího „učitele – barmana“, jak míchá nápoje.“ Výborným vysvědčením pro vedoucího kurzu je i hodnocení Lucky Křepelové„Týden barmanského kurzu vedeného panem Smolným byl pro mě naprosto skvělý. Zkušenosti lektora mě opravdu zaujaly a jsem nadšena z toho, co všechno nás za tak krátkou dobu naučil. Tentokrát jsem se do školy těšila opravdu každý den. Historky z barmanského života, byly totiž velmi živé a opravdu zábavné.“ Jistě by ho potěšil i zájem Nikoly Pociskové o pokračování kurzu: „Protože mě kurz velmi zaujal, zajímala jsem se samozřejmě, jestli je možnost dál se v této oblasti rozvíjet. A jsem opravdu ráda, že jsem dostala kladnou odpověď.“